Шојгу извршио инспекцију новоформираних јединица у Јужном војном округу

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 10:51

Шојгу извршио инспекцију новоформираних јединица у Јужном војном округу

Руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио је инспекцију на полигонима у Јужном војном округу, како би проверио борбену готовост новоформираних војних јединица, саопштило је Министарство одбране Русије. Фото: Танјуг/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Министар одбране је извршио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << увид у обуку вожње и бојевог гађања посада тенкова Т-90 Прорив. Посаде се обучавају на савременим интерактивним симулаторима који им омогућавају да увежбавају све елементе борбене обуке“, навело је руско министарство, преноси ТАСС.
Према саопштењу, представници команде Јужног војног округа известили су Шојгуа да се све вежбе на полигонима изводе под руководством официра са борбеним искуством стеченим током „специјалне војне операције“.
„На полигону су моторизоване, тенковске и артиљеријске јединице које се истовремено обучавају. Тренутно се у дивизијама врши борбена координација“, саопштило је Министарство, преноси агенција РИА Новости.
Наведено је да је министар лично надгледао обуку војника по уговору за извођење борбених дејстава у различитим срединама и теренима, укључујући и услове градских борби.
Zaharova: Nije bilo nikakvih pregovora Lavrova sa američkim zvaničnicima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шојгу извршио инспекцију новоформираних јединица у Јужном војном округу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.