Вучић: После деценија ћутања у односима Србије и Албаније почели да мењамо ствари

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 20:47

Вучић: После деценија ћутања у односима Србије и Албаније почели да мењамо ствари

Председник Србије Александар Вучић је изјавио вечерас, после састанка са премијером Албаније Едијем Рамом, да су њих двојица после деценија ћутања у односима Србије и Албанија, па и Срба и Албанаца, почели да мењају лоше политичко наслеђе. Фото: Танјуг/Председништво Србије/Димитрије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Голл „То смо у претходним годинама показали конкретним резултатима да наше земље и наши народи могу много брже да иду напред и много боље да сарађују“, истакао је Вучић на заједничкој конференцији.
Он је пренео да су разговарали о свим регионалним питањима, као и о Берлинском процесу.
„Поздрављамо ангажовање Раме и његов лични допринос у оквиру Берлинског процеса, рекао је Вучић и истакао да је Берлински процес користан регионални формат, који ће допринети унапређењу процеса помирања и превазилажењу наслеђених проблема из прошлости.
Албански премијер посетио је раније данас Сарајево и Подгорицу, а јуче је боравио у Скопљу и Приштини.
Рама се налази у посети региону у оквиру припрема за Берлински процес којим ће Тирана председавати у октобру.
Vučić se večeras sastao sa Ramom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: После деценија ћутања у односима Србије и Албаније почели да мењамо ствари се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.