Одржана завршна вежба кадета на Пасуљанским ливадама

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 18:55

Одржана завршна вежба кадета на Пасуљанским ливадама

Приказ оспособљености кадета завршне године Војне академије одржан је данас на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андрија Гавриловић Кадети завршне године родова Пешадије и Оклопних јединица реализовали су тактичку вежбу са бојним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гађањем по темама – Ојачани стрељачки вод на оклопном борбеном возилу „Лазар-3“ у одбрани и Ојачани тенковски вод у нападу из покрета, саопштило је Министарство одбране.
У завршној вежби учествовали су и кадети модула Инжињерија, Ваздушно осматрање и јављање, Војномашинско инжењерство, Војноелектронско инжењерство, Општа логистика и Саобраћај и транспорт.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андрија Гавриловић Они су на „Пасуљански ливадама“ приказали рад телекомуникационо-информатичког центра, центра ВОЈ, интендантске станице, станице за одржавање, затим рад станице за снабдевање, рад на транспорту убојних средстава и приказ рада инжињерије.
Осим кадета завршне године, у вежби су учествовали и кадети треће године – смер Пешадија и слушаоци Курса за резервне официре генерација „март 2023“.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андрија Гавриловић За приказ завршне вежбе ангажовани су тенкови М-84, оклопна борбена возила „Лазар 3“, борбена возила пешадије М-80, минобацачи 82мм, као и остала специјална теретна и транспортна возила.
Вежби су присуствовали начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић и представници Универзитета одбране и Војне академије.
Vučević obišao privredno društvo „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржана завршна вежба кадета на Пасуљанским ливадама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.