Орбан: Захвалан сам Вучићу на сарадњи када је реч о гасу и на добрим односима

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 15:27

Орбан: Захвалан сам Вучићу на сарадњи када је реч о гасу и на добрим односима

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас у Бечу, након трилатералног састанка са председником Србије Александром Вучићем и аустријским канцеларом Карлом Нехамером, да прича о сарадњи Србије и Мађарске по питању снабдевања гаса показује значај суживота и сарадње земаља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << средње Европе. Фото: Танјуг/AP Photo/Heinz-Peter Bader Орбан, који је заједно са Вучићем и Нехамером учествовао на самиту у Бечу, је на питање новинара о снабдевању гасом подсетио да је Србија много година добијала гас преко Мађарске, а да сада Мађарска добија гас преко Србије.
„Захвалан сам председнику Вучићу на тој сарадњи и што имамо тако добре односе“, рекао је Обран и оценио да је цела прича око гаса показала и добре везе између Србије и Мађарске.
„Прича око гаса показала је да смо заједница у овом судбоносном времену и сада се јасно види да средњеевропски суживот има јасне структуре кроз деценије“, навео је Орбан.
Србија је, како је додао, много година добијала гас преко Мадјарске и увек га је имала на располагању.
„Сада је обрнуто, сада ми добијамо гас преко Србије. Србија сада поступа према нама на одговарајући начин као што смо и ми према њима“, рекао је Орбан и нагласио да тај пример показује како је у Европи све испреплетено и да нема увек везе за политчком тактиком.
Орбан је истакао да због тога све земље морају да буду свесне заједничке судбине.
Orban: Bez Srbije i Mađarske Evropa bi imala stotine hiljada migranata više

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Захвалан сам Вучићу на сарадњи када је реч о гасу и на добрим односима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.