Вучић у Бечу: Решили смо питање гаса захваљући мађарским пријатељима

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 13:55

Вучић у Бечу: Решили смо питање гаса захваљући мађарским пријатељима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бечу да је Србија уз помоћ мађарских пријатеља успела да реши питање гаса, и да ће га имати довољно. Austrian Chancellor Karl Nehammer, center, Serbia’s President Aleksandar Vucic, left, and Hungary’s Prime Minister Viktor Orban, right, meet before a migration summit in Vienna, Austria, Friday, July 7, 2023. (AP Photo/Heinz-Peter >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Bader) Вучић је то рекао после трилатералног самита Аустрије, Мађарске и Србије посвећеног миграцијама одговарајући на питање новинара да ли је данас имао прилику да разговара и о гасу и снабдевању гасом с обзиром на то да је Мађарска урадила много тога и да је министар спољних послова и трговине Петер Сијарто рекао да је то питање решено.
Вучић је потврдио да је Србија уз помоћ мађарских пријатеља успела да реши велики део проблема и додао да је захвалан мађарском премијеру Виктору Орбану и Петеру Сијарту и да Србија има довољно гаса.
„Србија је синоћ имала 588 милиона кубних метара гаса у складиштима. Уз редован доток гаса, не би требало да имамо било каквих проблема током зиме, без обзира што се очекује повећање цена. Мислим да ће бити минимално или га уопште неће ни бити“, рекао је Вучић.
Вучић борави у једнодневној посети Бечу на трилатералном Самиту Србије, Аустрије и Мађарске где је разговарао са савезним канцеларом Аустрије Карлом Нехамером и председником Владе Мађарске Виктором Орбаном.
Orban: Bez Srbije i Mađarske Evropa bi imala stotine hiljada migranata više

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић у Бечу: Решили смо питање гаса захваљући мађарским пријатељима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.