Две трећине Мађара против додатних издвајања ЕУ за Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 11:32

Две трећине Мађара против додатних издвајања ЕУ за Украјину

Око 64 одсто Мађара је против предлога Европске комисије да земље чланице ЕУ издвоје новац како би се дало додатних 50 милијарди евра подршке Украјини у наредне четири године, објавио је данас мађарски дневник „Мађар немзет“ позивајући се на истраживање Института Незопонт. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/Hermann Истраживање је показало да само 28 одсто сматра предлог прихватљивим, наводи лист, пренео је МТИ.
Истовремено, око 13 одсто оних који подржавају бриселски план рекло је да га неће прихватити ако Мађарска због тога не добије средства ЕУ која су додељена тој земљи.
Укупно 77 одсто је рекло да би било неправедно понудити Украјини ресурсе ЕУ намењене Мађарској.
Неких 88 одсто испитаника навело је да се слаже са потребом за хитним прекидом ватре, а само три одсто је рекло да рат треба да се настави, објавио је мађарски лист.
Peking: Jelen pozvala Kinu da sprovede tržišne reforme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две трећине Мађара против додатних издвајања ЕУ за Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.