Пекинг: Јелен позвала Кину да спроведе тржишне реформе

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 10:46

Пекинг: Јелен позвала Кину да спроведе тржишне реформе

Америчка министарка финансија Џенет Јелен позвала је данас Кину да спроведе тржишне реформе и упозорила да ц́е се САД и савезници борити против онога што је назвала „неправедном економском праксом Кине“. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Schiefelbein Јелен је то изјавила на састанку у Пекингу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са америчким компанијама
које послују у Кини.
Предвиђено је да се Јелен касније данас састане са кинеским премијером Ли Ћијангом.
Јелен је рекла да је дошла у Кину да продуби комуникацију и да ради на „стабилном и конструктивном односу“ између две земље.
Јелен је истовремено јасно ставила до знања да ће Вашингтон деловати на заштити својих националних интереса и људских права.
Редовне размене би могле помоћи обема земљама да прате економске и финансијске ризике у време када се глобална економија суочава са изазовима, додала је Јелен. Јелен је рекла да ће јасно ставити до знања кинеским званичницима да је Вашингтон забринут због употребе проширених субвенција за државна предузећа и домаћа предузећа, баријера за приступ тржишту страним фирмама, као и недавних „казнених акција“ против америчких фирми.
Šumski požar većih razmera zahvatio je grčko ostrvo Evija, saopštili su danas vatrogasci.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пекинг: Јелен позвала Кину да спроведе тржишне реформе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.