Шумски пожар већих размера захватио је грчко острво Евија, саопштили су данас ватрогасци.

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 10:20

Шумски пожар већих размера захватио је грчко острво Евија, саопштили су данас ватрогасци.

Саопштено је да је у оквиру полицијске акције ухапшен један старији мушкарац, као одговоран за изазивање пожара из нехата у шумском подручју, током извођења акције димљења кошница на подручју села Милаки. Фото: Танјуг/Fabian Sommer/dpa via AP На гашењу пожара, недалеко од села Милаки, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у општини Кими-Аливери, а на око 70 километара од Атине ангажовано је 82 ватрогасаца и 24 ватрогасних кола. У гашењу учествује и авион, преноси грчка телевизија АНТ 1.
У том подручју су Фабрика цемента АГЕТ Хераклис и електрана ППЦ, али нису у опасности као ни насељено место јер се пожар шири на другу страну.
„Пожар је у пуном замаху, али за сада, срећом, куће нису угрожене. Међутим, ватра гори на деловима који су веома неприступачни до којих ватрогасци не могу да дођу. Остаћемо овде док пожар не буде под контролом“, рекао је заменик председника општине Никос Баракос.
Prosečna temperatura na Zemlji na rekordno visokom nivou tri dana zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шумски пожар већих размера захватио је грчко острво Евија, саопштили су данас ватрогасци. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.