Биста Дејана Медаковића биће откривена у Сремским Карловцима

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 09:56

Биста Дејана Медаковића биће откривена у Сремским Карловцима

Биста академика Дејана Медаковића (1922-2008) биће откривена данас у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима, а том приликом обратиће се министарка културе Маја Гојковић, најавило је министарство. Фото: Градске инфо Гојковић је недавно председавала Свечаном завршном седница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Одбора за обележавање 100 година од рођења Медаковића, где је рекла да је Министарство културе прихватило иницијативу Вукове задужбине и Издавачке куће „Прометеј“ да са 561.000 динара подржи ливење три бисте Медаковића.
На седници 15. маја је било најављено да ће једна биста бити откривена 7. јула у Сремским Карловцима, на рођендан Медаковића, знаменитог историчара уметности и културе, књижевника и научника.
„Мислим да је ово најлепши начин за формалну завршницу обележавања једног века од рођења Медаковића. Намерно кажем формалну, јер његова заоставштина мора бити стално присутна у јавном животу“, истакла је тада министарка.
Гојковић је подсетила да је Медаковић био „јединствена личност наше културе и науке, ерудита најплеменитијег кова и велики патриота“, као и „ренесансна личност, ретког талента и свестраности, чија појава је обележила читаву једну епоху“.
Вучић: Добре вести – у првих шест месеци прилив страних инвестиција 2,122 милијарди евра

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Биста Дејана Медаковића биће откривена у Сремским Карловцима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.