Истраживање дало одговор: Због чега се највише радујемо првој јутарњој кафи?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 08:00

Истраживање дало одговор: Због чега се највише радујемо првој јутарњој кафи?

Ако не можете да замислите почетак дана без шољице кафе, онда ће вас овај текст и те како занимати. Фото: Pexels/Aphiwat Chuangchoem За многе људе испијање јутарње кафе део је свакодневне рутине. Ако чим устанете кувате кафу, ово је текст само за вас.
У тренутку када почнете да размишљате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о првој јутарњој шољици кафе, ендокрини систем ствара и ослобађа допамин познат као хормон задовољства. Почињете да се добро осећате чак и од самог сазнања да ћете ускоро попити шољу омиљеног напитка.
Према писању магазина Journal of Social Science Information, припрема кафе или одлазак до омиљеног кафића радње су које отпуштају још више допамина у организам. С друге стране, према писању магазина „American Chemical Society“, и арома кафе веома је важна. Пробудити се и помирисати кафу, делује пупут самог испијања овог напитка.
Тело брзо апсорбује кофеин и потребно му је само неколико минута да дође до мозга. У мозгу кофеин се веже за део неурона који привлаче хормон од којег нам се спава, и зато се уз кафу брзо расанимо. Овакво дејство има само јутарња доза кафе, истраживања су показала да свака наредна шољица неће имати исти учинак као прва јутарња.
Koje piće je najgori izbor za vrele letnje dane?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Истраживање дало одговор: Због чега се највише радујемо првој јутарњој кафи? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.