Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 09:28

Горска служба спасавања отворила конкурс за нове спасиоце-волонтере

Горска служба спасавања (ГС С) саопштила је данас да је отворила конкурс за нове спасиоце-волонтере. Фото: PrtSc/Facebook
Сви заинтересовани, пунолетни грађани могу да се пријаве електронски, на линку https://forms.gle/eG2Rhim5fm69TdxA7, а пријаве су отворене до 4. августа.

После затварања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријава, Комисија за обуку ГС С-а урадиће прву селекцију, и позвати кандидате који су прошли у други круг. У другом кругу радиће се физичка провера и разговор са изборном комисијом.
Кандидати који прођу други круг биће позвани на основну обуку.
У оквиру основне обуке савлађују се базичне технике кретања и боравка у планини, прва помоћ, основе техничког спасавања (рад са ужетом и носилима), планинарска оријентација, организација рада и спасавања у оквиру ГС С Србије, учествовање у претрагама, организација и вођење претрага и друге теме и технике неопходне у извођењу спасилачких активности.
Они који успешно заврше основну обуку постају приправници, чланови Горске службе спасавања. Вежбе и усавршавања тек тада и почињу, а напредовање у служби зависи искључиво од личног рада, учења и залагања.
ГС С Србије су 1952. године основали искусни алпинисти, док данас Горску службу спасавања сачињава око 250 активних спасилаца, од којих су многи искусни планинари, високогорци, алпинисти, спортски пењачи, спелеолози, рониоци, скијаши.
До данас, ГС С Србије помогла је хитно медицинско збрињавање и евакуацију више десетина хиљада повређених људи. Учествовали смо у свим ванредним ситуацијама, дајући немерљив допринос спасавању великог броја људи из кризних ситуација, наведено је у саопштењу.
Председник Србије: Очекивали смо дефицит у буџету, али смо у суфициту 14,5 милијарди динара

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Горска служба спасавања отворила конкурс за нове спасиоце-волонтере се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.