Макрон раније напустио Брисел због хитног састанка владе у Паризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 12:19

Макрон раније напустио Брисел због хитног састанка владе у Паризу

Француски председник је данас раније напустио ЕУ самит у Бриселу како би се вратио у Француску где ће данас одржати хитан састанак владе због немира изазваних убиством 17- годишњака у предграђу Париза од стране полицајца. Фото: Танјуг/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert Како наводи Франце 24, Макрон >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је отказао своју последњу конференцију за медије како би се раније вратио у Париз.
Француска премијерка Елизабет Борн изјавила је раније да ће влада на хитном састанку, који је француски председник, размотрити све опције за враћање реда у земљи.
„Приоритет је да се обезбеди национално јединство и успостављање реда“, рекла је она, пренео је Ројтерс.
Полиција је током ноћи ухапсила 667 особа широм земље након насиља које је избило у Марсељу, Лиону, Поу, Тулузу и Лилу током треће ноћи протеста због убиства 17-годишњег тинејџера алжирског и мароканског порекла кога је убио полицајац у уторак јер није зауставио аутомобил.
Zelenski se sastao sa Gretom Tunberg i radnom grupom za saniranje ekološke štete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон раније напустио Брисел због хитног састанка владе у Паризу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.