Лула: ЕУ да одустане од протекционизма ако жели трговински споразум са Меркосуром

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 14:41

Лула: ЕУ да одустане од протекционизма ако жели трговински споразум са Меркосуром

ЕУ треба да одустане од протекционизма ако жели трговински споразум са јужноамеричким блоком Меркосур, саопштио је данас председник Бразила Лула да Силва. Фото: Танјуг/AP Photo/Gustavo Moreno „Додатно писмо које је ЕУ послала Меркосуру је неприхватљиво зато што они кажњавају сваку земљу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која није усаглашена са Париским споразумом о климатским променама, а ни они не поштују тај споразум“, рекао је Лула на конференцији за медије у Италији.
Председник Бразила сматра да ЕУ мора да буде „скромнија“ и да покаже „већу осетљивост“, преноси Ројтерс.
Ово је последњи дан Лулине посете Италији, а његова следећа станица је Француска, где ће се срести са председником ове земље Емануелом Макроном. „Желим да причам са… Макроном зато што Француска веома чврсто брани своје интересе у пољопривреди… дивно је што они бране своју пољопривреду, али морају да схвате да и други имају право да бране своју“, навео је Лула.
Он сматра да је важно да „свако одустане од свог протекционизма“ да би био постигнут споразум о слободној трговини.
ЕУ и Меркосур, који сачињавају Аргентина, Бразил, Парагвај и Уругвај, су још 2019. године завршили преговоре о трговинском споразуму, али договор још није постигнут због забринутости за крчење шума у Амазонији и неслагања по питању климатских промена и одрживог развоја, подсећа британска агенција.
Jelen: Svetska banka da u ugovore ubaci klauzule o prirodnim katastrofama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула: ЕУ да одустане од протекционизма ако жели трговински споразум са Меркосуром се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.