Блинкен планира да следеће недеље посети Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 19:45

Блинкен планира да следеће недеље посети Кину

Амерички државни секретар Ентони Блинкен планира да посети Кину овог месеца у циљу поправљања нарушених односа Вашингтона и Пекинга. Фото: Танјуг/Ahmed Yosri/Pool Photo via AP Према сазнањима Асошиејтед преса, Блинкен ће се 18. јуна у Пекингу састати са кинеским министром спољних послова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ћин Гангом и потенцијално са председником Кине Си Ђинпинг.Посету још увек нису потврдили ни Стејт департмент, ни кинеско министарство спољних послова.
Прошле године на Балију, амерички председник Џо Бајден и Си договорили су посету која је требало да се догоди у фебруару. Она је одложена након инцидента са наводним кинеским шпијунским балоном који је ушао у ваздушни простор САД.
SAD šalju Ukrajini novi paket pomoći vredan dve milijarde dolara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен планира да следеће недеље посети Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.