Зеленски разговарао телефоном са Макроном и Ердоганом о ситуацији у Херсону

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 20:36

Зеленски разговарао телефоном са Макроном и Ердоганом о ситуацији у Херсону

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је да је данас телефоном разговарао са председником Француске Емануелом Макроном о тренутној ситуацији у Херсонској области и хуманитарним последицама „руског терористичког акта”, како је назвао уништавање бране ХЕ Каховка. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko „Говорили смо о тренутној ситуацији у Херсонској области, еколошким и хуманитарним последицама руског терористичког акта. Указали на хитне потребе Украјине да елиминише последице катастрофе. Разговарали смо о могућности коришћења међународних механизама за истраживање узрока експлозије”, написао је Зеленски на Твитеру.
Он је додао да је са Макроном разговарао и о споразуму са Међународном агенцијом за нуклеарну енергију (ИАЕА) о повећању контроле над нуклеарном електраном Запорожје.
Зеленски је рекао да је договорен наставак сарадње у области одбране. Као и да је са француским председником разговарао о форматима безбедносних гаранција за Украјину, очекивањима од самита НАТО-а у Виљнусу и припремама за Глобални самит мира.
Украјински лидер је претходно објавио да је са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом телефоном разговарао о хуманитарним и еколошким последицама. Како је рекао, руског терористичког акта у хидроелектрани Каховка, укључујући ризике за нуклеарну електрану Запорожје.
Medvedev: Zelenski ne može da razočara Zapad jer ga to može koštati života

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски разговарао телефоном са Макроном и Ердоганом о ситуацији у Херсону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.