Селаковић са Жиофреом о подршци ЕУ унапређењу система социјалне заштите

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 19:19

Селаковић са Жиофреом о подршци ЕУ унапређењу система социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић разговарао је данас са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелом Жиофреом о подршци коју ЕУ пружа унапређењу система социјалне заштите и приступу запошљавања у Србији, као и о будућим заједничким пројектима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у тој области. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Селаковић и Жиофре су се осврнули на резултате остварене у оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе“. Који је део програма Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији (EU SHAI). Реализованог у 19 градова и општина, за који је ЕУ издвојила 27 милиона евра.
Они су истакли да је тај пројекат од велике важности, јер не само да обезбеђује трајна стамбена решења за социјално угрожене групе. Већ им пружа и прилику за пуну укљученост у друштво.
Селаковић је рекао да је врло значајно да се тим људима поред места где ће да живе, обезбеди и запослење. Како би у потпуности били укључени у друштвену заједницу.
Он је истакао да социјално предузетништво управо за циљ има запошљавање рањивих категорија друштва (жртве породичног насиља и трговине људима, Роми, особе са инвалидитетом, старији од 50 година итд). Иако постоји добра законска основа, још увек је мали број оваквих предузећа, која су основана у Србији.
Селаковић је додао да имајући у виду да ЕУ снажно подржава социјалну инклузију. Да би од великог значаја била и подршка када је у питању јачање система социјалног предузетништва.
Селаковић и Жиофре су разговарали и о програму Гаранција за младе, који ће се, према речима шефа Делегације, пилотирати у Србији уз подршку Европске уније.
Vučić: Saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD važna osnova za mir u regionu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић са Жиофреом о подршци ЕУ унапређењу система социјалне заштите се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.