Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 19:13

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

У центрима Команде за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас је започела обука војника на служењу војног рока који су у редове Војске Србије ступили почетком овог месеца. Војници су претходних дана прошли период прилагођавања, упознали се са основним правилима живота и рада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Војсци Србије и спремно дочекују период интензивног обучавања. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana У наредних месец и по дана они ће се, у центрима за основну обуку, тежишно оспособљавати за руковање личним наоружањем и опремом и извођење основних тактичких радњи и поступака у борби. Истовремено подижући ниво своје опште физичке припремљености.
Потом следи индивидуална специјалистичка обука за војничке дужности у оквиру рода односно службе. Да би други период служења војног рока војници провели у јединицама Војске Србије на оспособљавању за реализацију колективних задатака.
Током служења војног рока заинтересовани војници се могу пријавити за пријем у професионалну војну службу,. Како би благовремено прошли прописану процедуру. Стекли услове да одмах по завршетку војног рока стану у строј професионалних припадника Војске Србије.
Još danas i sutra predaja oružja bez posledica, dosad predato više od 78.000 komada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.