Зеленски: Украјина је спремна за контраофанзиву

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 09:25

Зеленски: Украјина је спремна за контраофанзиву

Украјина је спремна да покрене дуго очекивану контраофанзиву за поновно заузимање територија које је окупирала Русија, изјавио је украјински председник, Володимир Зеленски. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky „Дубоко верујемо да ћемо успети“, рекао је Зеленски у интервјуу за „Вол >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стрит џорнал“ који је данас објављен.
Зеленски је истакао да не зна колико ће трајати украјинска контраофанзива, али је навео да је Украјина спремна за контранапад, пренео је Ројтерс.
Кијев се нада да ће у контраофанзиви повратити територије које је окупирала Русија на истоку, југу и југоистоку Украјине.
Зеленски је рекао прошлог месеца да Украјина мора да сачека да стигне још западних оклопних возила да би почела контраофанзиву.
Зеленски је прошлог месеца посетио Велику Британију, Француску, Немачку и Италију где се састао са највишим званичницима тих земаља, као и са папом Фрањом.
Зеленски је од европских званичника затражио већу војну помоћ и оружје да би Украјина могла да покрене контраофанзиву.
Dodik i Cvijanović na inaguraciji predsednika Turske

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Украјина је спремна за контраофанзиву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.