Колико су уједи комараца опасни за псе?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 17:00

Колико су уједи комараца опасни за псе?

Комарци нису само проблем за људе, већ и за њихове кућне љубимце. Фото: Pixabay/Pexels Њихов угриз може изазвати оток, црвенило и осип. Ветеринари наводе да власници у већини случајева не примећују да се нешто догодило, посебно ако њихов пас има дужу длаку.
У ретким случајевима може >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изазвати озбиљније алергијске реакције. Нажалост, уједи комараца не само да могу изазвати нелагодност, већ могу и угрозити здравље пса.
На пример, комарци могу пренети потенцијално смртоносну болест која се зове болест срчаних црва.
Срчани црв је паразит који живи у срцу, плућима и крвним судовима.
Може изазвати озбиљне здравствене проблеме као што су срчана инсуфицијенција и оштећење других органа вашег љубимца.
Предлаже се да избегавате да водите пса у шетњу у сумрак или зору јер су комарци најактивнији у ово доба дана. Репелент против комараца за псе такође може помоћи. Власници треба да се консултују са ветеринаром у вези са превенцијом дирофилариозе, који ће знати да изабере одговарајући производ за пса. Важно је да је поуздан, односно да се добија у ветеринарској амбуланти.
Nikada neće izaći iz mode: Top lista najpopularnijih imena za pse u svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико су уједи комараца опасни за псе? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.