Изабрани чланови Високог савета судства и Високог савета тужилаштва

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 16:31

Изабрани чланови Високог савета судства и Високог савета тужилаштва

На данашњој седници у Народној скупштини Србије изабрана су три члана Високог савета судства и четири члана Високог савета тужилаштва из реда истакнутих правника. Фото: WikimediaCommons/Rasho За чланове Високог савета судства изабрани су: Срђан Стефановић, Никола Бодирога и Јелена Вучковић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << док су за чланове Високог савета тужилаштва изабрани: Мирослав Ђорђевић, Предраг Ћетковић, Јелена Глушица и Владимир Симић.
Другом седницом Комисије за избор члана Високог савета судства и Високог савета тужилаштва преседавао је председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић, наводи се у саопштењу Народне скупштине.
Чланови су изабрани након што је Комисија размотрила пријаве свих кандидата који испуњавају услове за избор чланова Високог савета судства и Високог савета тужилаштва, а које је Комисији доставио Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине.
Након јавног гласања и појединачног изјашњавања чланова Комисије о предложеним кандидатима, Комисија је донела Одлуку о избору три члана Високог савета судства и Одлуку о избору четири члана Високог савета тужилаштва.
Новим правосудним законима је прописано да ће ВС С цинити четири истакнута правника, шест изборних чланова из реда судија, као и председник Касационог суда, а чланови ће између себе бирати преседаванућег.
Са друге стране чланови ВСТ ће поред министра правде, бити врховни јавни тужилац, пет тужилаца које бирају јавна тужилаштва и четири истакнута правника, а врховни тужилац ће бити и председник ВСТ.
Od danas u svim školama prisustvo policije,po dva policajca u školama u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изабрани чланови Високог савета судства и Високог савета тужилаштва се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.