Вархељи тражи појашњење од Скопља око забране уласка бугарском посланику

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 16:15

Вархељи тражи појашњење од Скопља око забране уласка бугарском посланику

Комесар Европске уније за проширење Оливер Вархељи осудио је данас забрану уласка бугарском посланику у Европском парламенту у Северну Македонију. Фото: WikimediaComonns/European Parliament „Осуђујемо забрану уласка Андреју Ковачеву у Северну Македонију 6. маја. Позивамо владу у Скопљу да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << под хитно разреши ову ситуацију. Забрана уласка посланику Европског парламента је врло озбиљна одлука“, навео је Вархељи на Твитеру.
Министарство унутрашњих послова Северне Македоније је у недељу забранило улазак Ковачеву и још четворо људи јер су били, како је навела влада у Скопљу, „потенцијални нарушиоци јавног реда“.
Билатерални односи Бугарске и Северне Македоније су компликовани већ неко време, јер се споре око језика и историје, а Софија је 2020. године ставила вето на почетак преговора о приступању Северне Македоније и укинула вето прошлог лета.
Putin čestitao Dan pobede liderima ZND, narodima Gruzije, Moldavije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вархељи тражи појашњење од Скопља око забране уласка бугарском посланику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.