Ер Србија од почетка године превезла више од милион путника

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 10:34

Ер Србија од почетка године превезла више од милион путника

Ер Србија је данас, 8. маја, у раним јутарњим часовима, премашила милион превезених путника од почетка 2023. године, док је тај резултат у 2022. години остварила тек 8. јула, саопштила је та компаније. Фото: Танјуг/Ана Спремо Како се наводи, у до сада рекордној претпандемијској 2019. години, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << српска национална авио-компанија је до броја од милион путника стигла 25. јуна, односно месец и по дана касније у односу на ову годину.
Имајући у виду постојеће трендове, Ер Србија очекује да у 2023. години премаши бројку од три и по милиона превезених путника. Генерални директор компаније Јиржи Марек изјавио је да остварени резултати мотивишу компанију да у наредном периоду буде још боља и ефикаснија.
„Када смо средином марта забележили нашег петстохиљадитог путника у 2023. години знали смо да је тај резултат изузетан и веровали смо да ће нови успеси брзо уследити. Само два месеца касније, поново обарамо сопствене рекорде. По први пут од када послујемо под именом Ер Србија, већ у мају смо превезли милион путника. Уз изванредне месечне резултате, десет узастопних рекордних месеци по броју реализованих летова и превезених путника и профитабилни први квартал 2023. године, имамо разлога да будемо задовољни“, рекао је Марек.
Компанија наводи да ће током летње сезоне летети до више од 80 дестинација широм света.
Поред матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду, компанија у Србији лети и са нишког аеродрома „Константин Велики“ и међународног аеродрома „Морава“ код Краљева. У првом кварталу 2023. године, од укупног броја путника који су до жељених дестинација летели са београдског аеродрома, скоро половина, односно 49 одсто путовало је летовима Ер Србије, наводи се у саопштењу.
Kriptoberza Bajnens četiri sata blokirala podizanje bitkoina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ер Србија од почетка године превезла више од милион путника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.