Одаловић: Имамо информације о могућој локацији масовне гробнице

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 10:01

Одаловић: Имамо информације о могућој локацији масовне гробнице

Председник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је данас да ћемо, ако приштинска страна покаже спремност да оно што је потписала имплементира, у области несталих лица врло брзо ући у наставак процеса и кренути да радимо на терену, да претражујемо локације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на којима ће се извршити провере. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Одаловић је за РТС рекао да је, када је реч о несталима, у Бриселу договорена велика ствар, а то је да се деблокира процес.
Истакао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти блокирао процес пре две године у Бриселу и указао да ћемо, ако Приштина покаже спремност да оно што је потписала имплементира, врло брзо кренути да радимо на терену, да претражујемо локације на којима ће се, према информацијама које помиње и Приштина, извршити провере.
„Најгора ствар је да ми имамо информације о могућој локацији масовне гробнице а да се о њој годинама ћути, она се не претражује. То је важна ствар од целог овог процеса“, нагласио је Одаловић.
Навео је да је друга ствар да ће бити формирана заједничка комисија, на чијем челу би требало да буде ЕУ, са представницима Београда и Приштине и Међународним комитетом Црвеног крста, који иначе председава радном групом која се бави несталим лицима.
Указао је да и породице овде имају значајнију улогу.
„Председник Вучић је у Бриселу рекао да нам треба 24 сата од пријаве локације о постојању гробнице – ми ћемо бити на локацији. Позваћемо Приштину да буде заједно са нама, да урадимо то транспарентно, али то тражимо и од Приштине, то је елементарна ствар због приступа“, закључио је Одаловић.
Danas oblačno, pre podne sa kišom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одаловић: Имамо информације о могућој локацији масовне гробнице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.