Америци прети озбиљна криза

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 09:32

Америци прети озбиљна криза

Неуспех Конгреса да реагује на горњу границу дуга могао би да изазове “уставну кризу“, са последицама по финансијска тржишта и каматне стопе. Фото: Pixabay/stevepb То је изјавила гувернерка америчког трезора Џенет Јелен.
Она је истакла да преговори о горњој граници дуга не би требало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се одвијају “са пиштољем прислонењим на главу америчког народа“ и поновила упозорење посланицима да би влада могла да плаћа своје рачуне без повећања границе само до јуна.
Ројтерс наводи да је њен заменик Воли Адјемо такође упозорио на ризик од неплаћања обавеза, односно од повећања дуга.
“Ако не бисмо извршавали обавезе у вези са дугом, то би имало ужасан утицај на каматне стопе“, рекао је Адејемо.
Агенција подсећа да ће се амерички председник Џозеф Бајден састати у Белој кући 9. маја са председником републиканског Представничког дома Кевином Мекартијем, лидером републиканске мањине у Сенату Мичем Меконелом и највишим демократским предсавницима, како би започео серију разговора пре него што САД остану без новца за плаћање дуга, до чега би могло, према проценама, да дође већ 1. јуна.
Nemačkoj nedostaje više od 100.000 radnika: Ovo su najtraženiji zanati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Америци прети озбиљна криза се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.