Ердоган оптужио опозицију да је “про-ЛГБТ“

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 08:15

Ердоган оптужио опозицију да је “про-ЛГБТ“

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио је данас на митингу своје странке у Истанбулу опозицију да је “про-ЛГБТ“. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Ердоганове изјаве уследиле су након што је појачао реторику против политичких противника на почетку последње седмице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уочи председничких и парламентарних избора у тој земљи, наводи Ројтерс.

“Партија правде и развоја и друге странке у нашој коалицији никада не би биле про-ЛГБТ, јер је породица за нас светиња. Закопаћемо те про-ЛБГТ у гласачку кутију“, рекао је он током обраћања пред окупљенима.

На митингу Ердоганове странке на аеродрому “Ататурк“ у Истанбулу данас се окупило више од 1,7 милиона људи, пренела је раније Анадолија.

Ердоган је најавио бројне велике пројекте у Истанбулу, укључујући „Велики тунел Истанбула“.

Како наводи Ројтерс, истраживања јавног мњења показују да се Ердоган на изборима 14. маја суочава са “највећим изазовом“ откако је на власти.

На изборима 14. маја, грађани Турске бираће између четири председничка кандидата, 24 политичке странке и 151 независног кандидата за парламент.

Право гласа има 64,11 милиона људи, а више од 4,9 милиона турских грађана гласаће први пут.

https://gradskeinfo.rs/rekordno-visoka-temperatura-u-vijetnamu-44-stepena-celzijusa-07-05-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган оптужио опозицију да је “про-ЛГБТ“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.