САД: Сирија не заслужује да се врати у Арапску лигу

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 07:31

САД: Сирија не заслужује да се врати у Арапску лигу

САД су данас критиковале поновно примање Сирије у Арапску лигу, наводећи да Дамаск не заслужује да буде враћен у ту организацију. Фото: Pixabay/12019

Како преноси Ројтерс, Вашингтон је такође изразио сумњу у спремност сиријског председника Башара ал Асада да реши проблем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кризе настале због  грађанског рата у Сирији.

Портпарол Стејт департмента је навео да САД сматрају да арапски партнери намеравају да искористе директан ангажман са Асадом како би подстакли решавање дугогодишње кризе у земљи, као и да је Вашингтон усклађен са својим савезницима око “крајњих циљева“.

Раније данас, министри спољних послова земаља чланица Арапске лиге усвојили су одлуку о враћању Сирије у чланство у тој организацији после више од 10 година суспензије.

Одлука која је усвојена као резултат регионалних настојања да се нормализују односи са сиријским председником Асадом, донета је на министарском састанку иза затворених врата у седишту Арапске лиге у Каиру, наводи Ројтерс.

https://gradskeinfo.rs/cavusoglu-sad-su-trazile-od-nas-da-posaljemo-ukrajini-s-400-odbili-smo-07-05-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Сирија не заслужује да се врати у Арапску лигу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.