Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 05:01
Рецепт дана: Торта са јагодама која се не пече
Искористите сезону јагода и направите укусан десерт без превише муке и филозофирања.
Фото: Pixabay/kbmars
Састојци:
750 свежих јагода
500 грама шлага
450 грама маскарпонеа
100 грама белог шећера
око 30 пишкота
4 кашичице балзамико сирћета
2 кашичице екстракта ваниле
Припрема:
Оперите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и очистите јагоде. На торти оставите део за декорацију, десетак јагода, а остатак исећи на кришке и помешати са балзамико сирћетом. Пустите да се јагоде маринирају у балзамико сирћету око пола сата. Дно округлог плеха обложите папиром за печење. Покријте дно калупа бисквитом у једном равном слоју. Исеците колачиће на мање комаде да бисте олакшали посао. Остатак колачића преполовите и ставите један поред другог око ивице калупа. Оставите маскарпоне на собној температури најмање пола сата, па га помешајте са шлагом и шећером у глатку смесу. У крему додајте екстракт ваниле. Половину креме премазати преко припремљеног кекса. Преко креме ставите мариниране јагоде. Преко маринираних јагода премазати остатак креме. Припремљену торту ставите у фрижидер преко ноћи да се стегне. Послужите торту добро охлађену са додатним свежим јагодама.
Пријатно!
Hrana koja čuva zdravlje štitne žlezde
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Торта са јагодама која се не пече се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.