Ашанин: Троје из пуцњаве код Младеновца оперисано и у стабилном стању

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 20:39

Ашанин: Троје из пуцњаве код Младеновца оперисано и у стабилном стању

Директор Универзитетског клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је данас да су троје од седморо жртава напада масовног убице у околини Младеновца оперисани у том центру и да је њихово стање стабилно. Фото: Pixabay/sasint „Ми смо примили девет пацијената. Од њих је седморо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << већ оперисано и могу да кажем добре вести да су њих троје- пацијенткиња 2003. годиште, која је имала тешку повреду ноге и подлактице и коју су оперисали ортопеди. Пацијент 2006. годиште који је имао тежак прелом натколенице и повреду артерије, којег су оперисали ортопеди и васкуларци и пацијент који је имао тешку урогениталну повреду. Оперисали су га уролози, потпуно стабилно, они су се већ пробудили и већ су екстубирани“, рекао је Ашанин.
Што се осталих пацијената тиче, Ашанин је рекао да су двоје у јако критичном стању.
„Једна пацијенткиња са повредом главе и ока и једна пацијенткиња са тешким повредама стомака, јетре, десног бубрега и трансверзалног колена“, навео је Ашанин.
Што се тиче ученика и наставнице из ОШ „Владислав Рибникар“, који су примљени у среду, Ашанин каже да су добро.
„Двоје ученика и наставница су сасвим стабилно, чак се о једном размишља да се за дан, два пусти кући. Наставница је добро и стабилно али ће морати да се уради једна интервенција ортопеда микрохирурга шаке. Што се тиче најтежег пацијента, ученика који је још увек у тешком стању, данас смо урадили нека контролна снимања магнетном резонанцом. Задовољни смо тим налазом и и даље помно пратимо његово стање“, рекао је Ашанин.
Vučić: Do ponedeljka dan žalosti, neću do tada komentarisati različite provokacije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ашанин: Троје из пуцњаве код Младеновца оперисано и у стабилном стању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.