Џил Бајден се састала са Сунаковом супругом пред крунисањем краља Чарлса

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 14:51

Џил Бајден се састала са Сунаковом супругом пред крунисањем краља Чарлса

Прва дама САД Џил Бајден састала се данас са супругом британског премијера Ришија Сунака Акшатом Мурти у Даунинг стриту током посете Лондону где представља Сједињене Америчке Државе на крунисању британског краља Чарлса. Фото: Танјуг/AP Photo/Kin Cheung Церемонија крунисања краља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Чарлса се одржава сутра у Вестминстерској опатији и присуствоваће јој шефови страних држава и други достојанственици, пренео је Ројтерс.
Џил Бајден (71) ће посетити поподне локалну школу заједно са Муртијевом пре него што се састане са особљем у америчкој амбасади и краљем Чарлсом на пријему у Бакингемској палати. Амерички председник Џо Бајден суочио се са одређеним критикама, посебно од свог претходника и потенцијалног изборног ривала Доналда Трампа, јер прескаче Чарлсово крунисање.
Али, ниједан амерички председник никада није присуствовао крунисању британског монарха.
Током последњег таквог догађаја, када је Чарлсова покојна мајка краљица Елизабета крунисана 1953. године, тадашњи председник САД Двајт Ајзенхауер је послао делегацију изасланика да га заступа. Бела кућа је саопштила да је прошлог месеца Бајден рекао краљу Чарлсу да би желео да се у будућности сретне са њим у Британији.
Бајден је прошлог месеца посетио Белфаст и Ирску ради обележавања 25. годишњице мировног пакта постигнутоиг на Велики петак.
Vučić primio pismo od kralja Čarlsa III

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џил Бајден се састала са Сунаковом супругом пред крунисањем краља Чарлса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.