Тајани: Италија жели извињење од Француске због увреде везане за мигранте

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 14:19

Тајани: Италија жели извињење од Француске због увреде везане за мигранте

Француска мора да се извини како би окончала спор око онога што Рим сматра увредљивим изјавама, укључујући и неке у вези са начином на који се бави имиграцијом, изјавио је данас италијански министар спољних послова Антонио Тајани. Фото: Танјуг/AP Photo/Bruno Thevenin Он је отказао посету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Паризу јуче у последњи час након што је француски министар унутрашњих послова Жерал Дарманен рекао је да премијерка Италије Ђорђа Мелони „неспособна да реши проблеме миграције због чега је изабрана“, пренео је Ројтерс.
Дарманен је, такође, казао да је Мелони „лагала“ бираче да ће окончати мигрантску кризу.
Тајани је оценио Дарманенове изјаве као „увреде“ на рачун Италије и Мелони.
„Ако неко вређа на неоправдан начин, најмање што може да учини је да се извини“, рекао је Тајани за дневник „Коријере дела сера“. У овом случају он је увредио све Италијане, као и владу и премијерку, истакао је он.
Дарманен је близак француском председнику Емануелу Макрону и напао је Рим прошлог новембра, оптужујући владу Ђорђе Мелони да је „себична“ јер је одбила да дозволи спасилачком броду хуманитарне организацију да пристане у Италији, приморавши га да се уместо тога упути у Француску.
Он је јуче упоредио Мелонијеву са лидерком француске крајње деснице Марин ле Пен, која је Макронов политички непријатељ.
„Екстремна десница има порок. Порок лагања становништва“, рекао је Дарманен. Француска је јуче пожурила да изда саопштење у којем је настојала да увери Рим у спремност да блиско сарађује са Италијом, али то није било довољно да Тајани отпутује у Париз.
Тајани је касније рекао за телевизију РАИ да се чини да је Париз схватио да је „учињена озбиљна грешка“. „Ми немамо намеру да прекинемо односе или имамо негативне односе са Француском“, истако је министар спољних послова Италије и додао да се нада да ће ова полемика ускоро бити завршена.
Zbog tehničkog kvara vladinog aviona Milanović ne ide na krunisanje Čarlsa III

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајани: Италија жели извињење од Француске због увреде везане за мигранте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.