Сува уста могу бити знак озбиљних болести

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 14:02

Сува уста могу бити знак озбиљних болести

Да ли патите од сувих усана? Велике су шансе да сте само дехидрирани и да вам тело говори да пијете више воде. То такође може значити да дишете на уста ноћу или може бити повезано са стресом, пушењем или исхраном. Фото: Pixabay/AdinaVoicu Међутим, у неким случајевима, упорна сува уста могу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити знак озбиљне болести.
Сува уста су познате под медицинским термином ксеростомија, што у основи значи да постоји недостатак пљувачке у устима. Пљувачка помаже у контроли нивоа бактерија, а такође уравнотежује и испире киселину око зуба и десни.
Како истиче, сува уста је позната по медицинском термину ксеростомија, што у основи означава недостатак пљувачке у устима.
Сува уста могу бити знак да нешто није у реду са нашим здрављем. Наиме, на овај начин могу настати одређена здравствена стања, попут можданог удара, дијабетеса или Алцхајмерове болести.
Затим је навео сва здравствена стања на која сува уста могу указивати.
То су дијабетес, мождани удар, ХИВ, Алцхајмерова болест, Сјогренов синдром.
Budite oprezni ako odmrzavate meso na sobnoj temperaturi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сува уста могу бити знак озбиљних болести се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.