Евростат: У марту пад обима малопродаје у еврозони и ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 13:11

Евростат: У марту пад обима малопродаје у еврозони и ЕУ

Према прелиминарним проценама, обим малопродаје је у марту 2023. године опао за 1,2 одсто у еврозони и за 1,1 одсто у ЕУ у односу на претходни месец, саопштио је данас Евростат. Фото: Танјуг/AP Photo/Manu Fernandez У поређењу са мартом прошле године, малопродаја је опала за 3,8 одсто у еврозони >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и за 4,1 одсто у ЕУ.
Трговина на мало храном, пићима и дуванским производима је у марту у еврозони опала за 1,4 осто у односу на фебруар, а у ЕУ за 1,2 одсто. Малопродаја је у односу на претходни месец највише опала у Летонији-2,7 одсто, Немачкој и Пољској-по 2,4 одсто, и Луксембургу-1,9 одсто.
Раст трговине на мало је забележен у Румунији-2,9 одсто, Португалији-2,3 одсто и Ирској, за 1 одсто.
Подаци из свих земаља ЕУ још нису доступни. Ако поредимо резултате из марта са истим месецом лане, трговина на мало храном, пићима и дуванским производима је опала за 6,8 одсто у еврозони и за 6,6 одсто у ЕУ.
Највећи пад малопродаје на годишњем нивоу је забележен у Естонији-13,5 одсто, Мађарској-13,2 одсто и Словенији-12,8 одсто.
Трговина на мало је у односу на лањски март порасла у Шпанији-за 10,8 одсто, Румунији-7,2 одсто, и на Кипру-5,6 одсто.
Peskov: Preuzimanje finskog Fortuma u skladu sa interesima Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евростат: У марту пад обима малопродаје у еврозони и ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.