Песков: Преузимање финског Фортума у складу са интересима Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 12:33

Песков: Преузимање финског Фортума у складу са интересима Русије

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је привремено преузимање руске филијале финске енергетске компаније Фортум у складу са законима и националним интересима Русије. Фото: WikimediaCommons/Sini V „Ови потези су, пре свега, диктирани потребом да заштитимо сопствене интересе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у контексту корака које предузимају нама непријатељске земље“, рекао је Песков.
Финска компанија Фортум је јутрос обавестила Кремљ да се снажно противи „нелегалном“ преузимању њене руске филијале и најавила правне кораке, преносе РИА Новости. Председник Русије Владимир Путин је прошле недеље декретом одобрио списак стране имовине која се ставља под привремену управу руске државе, а на овој листи је и руска филијала Фортума.
Фински Фортум у Русији поседује 98,2 одсто акција своје руске филијале Фортум и око 30 одсто акција компаније ТГК-1, у којој је Гаспром већински власник. Компанија Фортум је била један од највећих инвеститора у енергију ветра у Русији, подсећа руска агенција.
IEA: Skladišta gasa u Evropi popunjena 55 odsto, više nego prethodnih godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Преузимање финског Фортума у складу са интересима Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.