Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 12:23

Вучић: Предложио сам смртну казну, али је Влада била против

Председник Србије Александар Вучић рекао је на конференцији за медије да ће сви стручни тимови, сва надлежна министарства заједно да раде са свим Центрима за социјални рад на решавању проблема и на пружању подршке и додао да је јутрос предложио председници Владе и члановима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се уведе смртна казна, али да су они били против тога. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Ваљда смо једну ствар научили да сви морамо да имамо мало више емпатије, да поштујемо једни друге, да се више не играмо када неко неком прети ножевима, калашњиковим и да једни друге упућујемо, да говоримо и да се заједнички против тога изборимо. Наравно не може без стручне помоћи и подршке која је потребна и држава је спремна да уложи све што је неопходно да би они људи који су најстручнији педагози, психолози или психијатрии, али и наставници радили свој посао“, рекао је председник.
Он је искористио прилику и замолио наставнике да буду уз децу, као и родитеље, јер су им сада најпотребнији. „А ми ћемо, знате, до сада нисте имали полицајца у школи, осим у одређеним тренуцима, сада ћете да га имате стално, огромна је то разлика и промена, огромно улагање, плус друга обезбеђења, да би се свака мајка осећала сигурно када дете пошаље у школу, али и да би се осећала сигурно, не само да ли ће да постоји неки монструм који ће да узме очев пиштољ или не знам шта и да се осећа сигурно, можда ће неко да га дирне, али да га удари два, три пута – неће стићи, јер ту је неко ко ће да јој заштити дете“, истакао је председник.
Додао је да мисли да је то огромна промена. „Да вам кажем, ја сам јутрос предложио председници Владе да вратимо смртну казну, али она и Влада су против, због тога што бисмо били једини уз Белорусију који бисмо имали смртну казну у Европи и то не можемо по неким опет тим паметним конвенцијама, и ја сам некада био против смртне казне, горко се кајем што сам имао такав политички став“, истакао је Вучић.
Председник је прокоментарисао и хапшење дечака и његово понашање приликом тога. „Кад га ухапсите, ви видите да он, „што си побио људе“, носи мајцу Х.Хитлер, генерација 88 за оне које не знају – Х је осмо слово абедеце и то је њихов поздрав, у Србији си нашао Хитлера, ђубре једно које је толико несреће нанео овом народу, па си овде њему нашао да се дивиш и да нам убијаш људе, монструме један, кад га хапсе, виче полицајцима „поштовање, поштовање“, рекао је председник на конференцији за новинаре.
Јуче је у ОШ“ Владислав Рибникар“ дечак (13) убио осморо деце и радника обезбеђења и ранио шест ђака и једну наставницу, док је ноћас у Младеновцу младић (21) убио осморо, а ранио 14 особа.
Vučić: Apelujem da mediji čekaju proverene informacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Предложио сам смртну казну, али је Влада била против се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.