Украјински делегат ударио у лице руског делегата у Анкари

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 09:30

Украјински делегат ударио у лице руског делегата у Анкари

Украјински делегат ударио је у лице једног руског делегата током скупа црноморских држава у главном граду Турске, Анкари, након што му је украјинска застава отета док је покушавао да се убаци у кадар током видео обраћања главног руског делегата у Анкари, јавља Ројтерс. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << РТВ Украјинац Олександр Мариковски објавио је на Фејсбуку видео снимак како удара Руса и враћа плаво-жуту заставу.
Инцидент се догодио у ходнику парламентарне зграде, где се у четвртак одржавала скупштина Црноморске економске сарадње (БСЕЦ).
Пре тог инцидента, неки украјински делегати покошкали су се са безбедњацима који су покушали да их удаље док су протестовали, узвикујући и носећи своје заставе поред главног руског делегата, која је покушала да се обрати скупштини, додаје британска новинска агенција.
Фотографије инцидента постављене су на сајту турског парламента, а Мустафа Шентоп, председник народне скупштине Турске, осудио је инцидент.
„Осуђујем овакво понашање које ремети мирољубиву атмосферу коју Турска покушава да успостави“, навео је Шентоп.
На БСЕЦ скупу су биле делегације из 13 земаља.
Turska, Rusija, Ukrajina i UN razgovaraju o produžetku sporazuma o izvozu žita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински делегат ударио у лице руског делегата у Анкари се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.