Ћин: Пекинг ће промовисати мирно решење украјинске кризе

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 09:13

Ћин: Пекинг ће промовисати мирно решење украјинске кризе

Кинески министар спољних послова, Ћин Ганг, рекао је данас да ће Пекинг бити упоран у промовисању мировних разговора за решење украјинске кризе, као и да је „спреман да одржи комуникацију и координацију са Русијом“ како би дао допринос политичком решењу ситуације, саопштило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је кинеско министарство спољних послова. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Ћинова изјава односи се на његов сусрет са министром спољних послова Сергејем Лавровом на маргинама министарског састанка Шангајске организације за сарадњу у индијском граду Гоа у четвртак, пренео је Ројтерс.
Након сусрета двојице министра огласило се и руско министарство спољних послова.
„Разговарано је о низу актуелних питања, укључујући напоре за мирно решавање украјинске кризе“, наводи се у саопштењу руског министарства.
CIA: Trenutna procena je da Rusija neće upotrebiti nuklearno naoružanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ћин: Пекинг ће промовисати мирно решење украјинске кризе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.