Железничари у британском синдикату подржали нове штрајкове

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 08:47

Железничари у британском синдикату подржали нове штрајкове

Британски синдикат железничара саопштио је данас да су његови чланови гласали за наставак штрајкова, због нерешавања дугогодишњег спора о платама са компанијама које управљају возовима. Фото: Танјуг/AP Photo/Bob Edme „Ово шаље јасну поруку послодавцима да је огроман гнев међу железничким >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << радницима, да се суоче са реалношћу и дају боље предлоге“, рекао је генерални секретар синдиката РМТ-а Мик Линч, а пренео Ројтерс.
Хиљаде железничара у Британији већ је планирало штрајк 13. маја након што је РМТ (Раил Деливери Гроуп) одбио нову понуду за подизање плата, саопштио је синдикат прошле недеље и тиме ескалирао кампању штрајкова на транспортној мрежи започету прошлог лета.
Резултат гласања омогућује још шест месеци штрајка, али синдикат, који данас није објавио нове датуме протеста. „Позивамо извршну власт РМТ-а да брзо поново размисли и направи договор који нуди гаранције за сигурност посла и повећање плата до 13 одсто“, саопштио је синдикат.
С друге стране, РМТ наводи да је резултат разочаравајући. Железничари су међу стотинама хиљада запослених широм Британије, укључујуц́и наставнике, докторе, медицинске сестре и државне службенике, који су у споровима са својим послодавцима. јер се инфлација крец́е око 40-годишњих максимума од око 10 одсто.
Svetska banka: Klimatski šokovi guraju 3 miliona Brazilaca u siromaštvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Железничари у британском синдикату подржали нове штрајкове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.