Украјина одбацила руске оптужбе: Немамо никакве везе са нападом дроном на Кремљ

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 17:20

Украјина одбацила руске оптужбе: Немамо никакве везе са нападом дроном на Кремљ

Саветник украјинског председника Михаил Подољак одбацио је данас наводе Кремља да је Кијев покушао да изведе напад дроновима на резиденцију председника Русије Владимира Путина. Фото: WikimediaComonns/President.gov.ua Он је за Ројтерс навео да Кијев нема никакве везе са нападом дроновима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Кремљ, као и да такве акције Украјини не би помогле на бојном пољу, већ би само испровоцирале Русију да покрене радикалније акције.
Подољак је истакао да тврдње Москве да Украјина стоји иза напада могу да укажу на то да се Русија спрема за „терористички напад“ великих размера на Украјину у наредним данима.
Из кабинета руског председника раније је саопштено да је Кијев покушао да изведе напад дроновима на резиденцију Владимира Путина у Кремљу.
Москва је наводне акције Кијева оценила као планирани терористички акт и покушај убиства председника Русије, уочи Дана победе и параде 9. маја, пренеле су РИА Новости.
„Две беспилотне летелице биле су усмерене на Кремљ. Као резултат благовремених дејстава војске и специјалних служби коришћењем радарских система за ратовање, уређаји су онеспособљени“, наводи се у саопштењу.
У нападу нико није повређен, а распоред рада шефа државе није промењен.
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је за руску агенцију да Путин није био у Кремљу у време напада украјинских дронова и да данас ради у својој резиденцији у Ново-Огарјеву.
EK predložila nove zakone za pojačanu borbu protiv korupcije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина одбацила руске оптужбе: Немамо никакве везе са нападом дроном на Кремљ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.