Пригожин: Контраофанзива Украјине већ почела, активна фаза наредних дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 17:11

Пригожин: Контраофанзива Украјине већ почела, активна фаза наредних дана

Јевгениј Пригожин, вођа приватне руске војне групе Вагнер, изјавио је данас да верује да је контраофанзива Украјине већ почела и да његове снаге примећују појачану активност дуж фронта. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP У саопштењу које је његова прес служба објавила на Телеграму, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Пригожин је рекао да ће „активна фаза“ контраофанзиве почети наредних дана, пренео је Ројтерс.
Председник Украјине Володимир Зеленски најавио је раније данас да ће Кијев ускоро покренути контраофанзиву против руских снага и поручио да је уверен да ће Запад после тога испоручити Украјини модерне борбене авионе.
Зеленски је конференцији за новинаре у Финској, најновијој чланици НАТО-а, у коју је данас допутовао, рекао да је један од разлога што је дошао у ту земљу то што Украјина жели да постане пуноправна чланица те војне алијанса.
Портпарол украјинског председника рекао је да ће данашњи разговори Зеленског са нордијским лидерима у Финској бити усредсређени на јачање војних способности Кијева и тражење конкретних корака како би се Украјина приближила чланству у НАТО.
Iran zaplenio drugi tanker za naftu u poslednjih nedelju dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пригожин: Контраофанзива Украјине већ почела, активна фаза наредних дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.