Зеленски: Ускоро крећемо у контраофанзиву, очекујемо борбене авионе

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 16:16

Зеленски: Ускоро крећемо у контраофанзиву, очекујемо борбене авионе

Председник Украјине Володимир Зеленски најавио је данас да ће Кијев ускоро покренути контраофанзиву против руских снага и поручио да је уверен да ће Запад после тога испоручити Украјини модерне борбене авионе. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Зеленски је конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Финској, најновијој чланици НАТО-а, у коју је данас допутовао, рекао да је један од разлога што је дошао у ту земљу то што Украјина жели да постане пуноправна чланица те војне алијанса.
Портпарол украјинског председника рекао је да ће данашњи разговори Зеленског са нордијским лидерима у Финској бити усредсређени на јачање војних способности Кијева и тражење конкретних корака како би се Украјина приближила чланству у НАТО.
Украјински председник Володимир Зеленски раније данас је допутовао у Финску, где ће, како су саопштиле владе неколико земаља тог региона, са лидерима нордијских земаља разговарати о рату са Русијом и европским односима.
У саопштењу шведске владе се наводи да су теме самита руски рат против Украјине, стална подршка нордијских земаља Украјини, однос Украјине са ЕУ и НАТО и „украјинска иницијатива за праведни мир“, преноси Ројтерс.
Зеленски ће се састати са финским председником Саулијем Нинистом, као и са премијерима Шведске, Норвешке, Данска и Исланда.
Zelenski putuje u Berlin 13. maja da razgovara sa Šolcom i primi nagradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Ускоро крећемо у контраофанзиву, очекујемо борбене авионе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.