Кремљ: Кијев покушао да убије Путина, председник Русије неповређен

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 15:55

Кремљ: Кијев покушао да убије Путина, председник Русије неповређен

Кијев је покушао да изведе напад дроновима на резиденцију председника Русије Владимира Путина у Кремљу, саопштила је данас администрација руског председника. Фото: Танјуг/Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File) Москва је акције Кијева оценила планираним терористичким актом и покушајем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << убиства председника Русије, уочи Дана победе и параде 9. маја, пренеле су РИА Новости.
„Две беспилотне летелице биле су усмерене на Кремљ. Као резултат благовремених дејстава војске и специјалних служби коришћењем радарских система за ратовање, уређаји су онеспособљени“, наводи се у саопштењу.
У нападу нико није повређен, а распоред рада шефа државе није промењен.
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је за руску агенцију да Путин није био у Кремљу у време напада украјинских дронова и да данас ради у својој резиденцији у Ново-Огарјеву.
Планови за одржавање параде на Црвеном тргу 9. маја остају на снази, рекао је портпарол Кремља.
Руска страна задржава право да одговори на овај напад где и када буде сматрала да треба, навела је агенција.
Zelenski putuje u Berlin 13. maja da razgovara sa Šolcom i primi nagradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кремљ: Кијев покушао да убије Путина, председник Русије неповређен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.