Програм у Галерији Матице српске током викенда

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 11:32

Програм у Галерији Матице српске током викенда

У петак, 5. маја у 19:00 сати у оквиру пратећег програма изложбе Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза одржаће се стручно вођење кроз изложбу, а публику ће водити мср Никола Ивановић, кустос изложбе. Фото: Градске инфо У суботу, 6. маја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у два термина: у 13:00 и 17:00 сати организоваће се вођења кроз сталну поставку Галерије Матице српске, док ће у недељу, 7. маја у 13:00 и 17:00 сати публика имати прилику да послуша кустоска вођења кроз изложбу Једна сасвим (не)обична српско-француска веза.
Пратећи програм изложбе Једна сасвим (не)обична српско-француска веза Олга Кешељевић и Марк Барбеза Прича о двоје људи, њиховим судбинама, међусобним односима, везама с европском интелектуалном и уметничком елитом послужили су као основни наратив изложбе Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза. Изложба обухвата 95 експоната – међу којима су најзаступљенији радови Љубице Цуце Сокић, уметнице и блиске пријатељице Олге Кешељевић.
Поред богатог сликарског опуса публици по први пут уметница ће бити представљена и као илустраторка и графичка дизајнерка. Изложбу чине и дела других српских модерниста попут Ивана Табаковића, Богдана Шупута и Пеђе Милосављевића, као и богат документарни материјал – писма Олге Кешељевић и Марка Барбезаа, као и књиге из Барбезаове издавачке куће L’Arbalète. Осим дела из галеријске колекције, изложбу допуњују дела и грађа из Народне библиотеке Србије, Архива САНУ, Галерије САНУ и приватних колекција.
Repertoari bioskopa za sredu, 3. maj

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Програм у Галерији Матице српске током викенда се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.