Тајван: Тајпеју потребна сарадња са САД да развије напредни борбени авион

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 10:45

Тајван: Тајпеју потребна сарадња са САД да развије напредни борбени авион

Тајвану је потребна сарадња са САД да би развио напредни домаћи борбени авион, изјавио је данас председник тајванске одбрамбене Корпорације за индустријски развој (АИДЦ), Ху Каи-хунг. Фото: Танјуг/Li Bingyu/Xinhua via AP Ху је, на тајванско-америчком форуму одбрамбене индустрије у Тајпеју, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да се нада да ће САД подржати Тајван у конструкцији борбеног авиона нове генерације, пренео је Ројтерс.
Тајван је 2017. године најавио програм производње ловца нове генерације.
САД до сада нису биле вољне да обезбеде Тајвану најнапредније америчке ловце, као што су Ф-22 или Ф-35, а Тајпеј нема адекватан одговор на нови кинески стелт ловац Ј-20, наводи британска агенција. То је навело Тајван да развије нови ловац домаће производње.
Тајванско ваздухопловство свакодневно се бори да испрати упаде кинеских авиона у ваздушни простор око Тајвана, подсећа Ројтерс.
Porodica Radovana Karadžića tužila SAD, traže ukidanje sankcija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајван: Тајпеју потребна сарадња са САД да развије напредни борбени авион се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.