Епл и Гугл поднели план за борбу против ухођења путем АирТаг-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 09:57

Епл и Гугл поднели план за борбу против ухођења путем АирТаг-а

Епл и Гугл поднели су план за борбу против ухођења путем АирТаг-а и сличних гаџета. Фото: Танјуг/AP Photo/Jae C. Hong Две компаније, које стоје иза ајфона и софтвера који покреће андроид телефоне, поднеле су у уторак предлог за постављање стандарда за борбу против тајног надзора на блутут >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уређајима који су креирани да помогну људима да пронађу изгубљене кључеве, да прате пртљаг или да лоцирају друге предмете, објавио је данас Гардијан.
Тај концепт такође има подршку Самсунга – који продаје највише андроид паметних телефона широм света – као и произвођача производа за праћење сличних АирТаг-у, као што су Tile, Chipolo и Pebblebee.
Компаније се надају да ће имати план до краја ове године. АирТаг који кошта 30 долара постао је популаран артикал од појављивања 2021. године.
Али се показало да је те уређаје лако злоупотребити, а полиција је пријавила да их поједини људи користе за праћење других особа.
„Блутут трејсери су створили огромне предности за кориснике, али такође доносе потенцијал нежељеног праћења, што захтева акцију у целој индустрији да би се то решило“, рекао је потпредседник Гугловог инжењеринга за андроиде, Дејв Барк.
ECB: Banke u evrozoni nerado daju kredite,firme i domaćinstva se nerado zadužuju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Епл и Гугл поднели план за борбу против ухођења путем АирТаг-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.