Приштина: Подигнута оптужница против резервисте Војске Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 19:38

Приштина: Подигнута оптужница против резервисте Војске Србије

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је данас оптужницу упротив Д.Р. за, како се наводи, „насиље током рата на Косову“, пренела је „Коха“. Фото: WikimediaCommons/Arianit Како се наводи у саопштењу тужилаштва, оптужница Основног суда у Приштини је прва оптужница подигнута у одсуству.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> За оптуженог се наводи да је био резервиста у Војсци Србије и да је извршио, како се тврди, „сексуално насиље над женом албанске националности“.
„Специјално тужилаштво наводи да је оптужени Д.Р., као припадник резервиста Војске Србије, током рата на Косову, кршећи правила међународног хуманитарног права, уз употребу насиља и других нехуманих радњи, извршио сексуално насиље над женом албанске националности, која је физички повређена, а претрпела је и тешке, трајне психичке трауме“, наводи се у саопштењу.
Počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Приштина: Подигнута оптужница против резервисте Војске Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.