Гутереш: УН остају у Авганистану, али пресушују финансијска средства за помоћ

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 17:09

Гутереш: УН остају у Авганистану, али пресушују финансијска средства за помоћ

Уједињене нације остаће у Авганистану да испоручују помоћ милионима очајних Авганистанаца, упркос талибанској забрани женама да раде за УН, али финансијска средства за помоћ полако пресушују, рекао је данас генерални секретар УН Антонио Гутереш. Фото: Танјуг/AP/Theresa Wey Гутереш >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је, након раyговора са изасланицима више од 20 земаља света у Дохи о заједничком међународном приступу Авганистану, рекао да постоји све већа забринутост око безбедносне ситуације у земљи.
„Остајемо и испоручиваћемо помоћ. Одлучни смо да створимо неопходне услове како бисмо наставили да испоручујемо помоћ. Учесници су се сложили да је потребно направити стратегију“, рекао је Гутереш, пренео је Ројтерс.
Забрана Авганистанкама да раде при УН, коју су увели талибани прошлог месеца, представља кршење људских права, додао је генерални секретар.
„Никада нећемо ћутати по питању невиђених систематских напада на права жена и девојчица“, поручио је Гутереш.
Он је упозорио да је дошло до озбиљног пада у буџету за хуманитарну помоћ и да је потребно ове године још 4,6 милијарди долара за земљу у којој највећи део становништва живи у сиромаштву.
На састанку у Дохи нису били присутни талибани, који нису били ни позвани,
Prigožin: Vagner uništio automobil u kojem je verovatno bio komandant Tancura

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: УН остају у Авганистану, али пресушују финансијска средства за помоћ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.