Велика Британија: Већина здравствених синдиката прихватила владин предлог о повећању плата

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 16:41

Велика Британија: Већина здравствених синдиката прихватила владин предлог о повећању плата

Здравствени синдикати који представљају већину службеника британске Службе јавног здравља (НХС) прихватили су данас владин предлог повећања плата, након штрајкова који су трајали неколико месеци, пренео је „Индепендент“. Фото: Pixabay/sarahlarkin Предлог, који се односи на медицинске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сестре, запослене у хитној помоћи, бабице и друге запослене, укључује једнократну исплату два одсто зараде за финансијску 2022/2023 и повишицу плате од пет одсто у 2023-2024. години, пренео је Ројтерс.
Предлог је прихватио највећи синдикат Јунисон, као и још три синдиката док су Unite и Royal College of Nursing (RCN) одбацили понуду и планирају да наставе штрајк.
Други по величини синдикат, РЦН, гласао је да се одбаци владин предлог, а генерални секретар синдиката Пат Кулен рекао је за „Independent“ да ће тај синдикат гласати о новом штрајку касније ове године.
Poruka premijera Izraela Netanjahua Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија: Већина здравствених синдиката прихватила владин предлог о повећању плата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.