Украјински пољопривредник трактором неутралише мине на свом земљишту

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 14:18

Украјински пољопривредник трактором неутралише мине на свом земљишту

Један украјински фармер је осмислио оригинални начин да уклони мине заостале на његовим пољима опремивши свој трактор заштитним плочама скинутим са уништених руских тенкова и системом за даљинско управљање. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Након што су руске снаге прошле године потиснуте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из делова источне Украјине, на многим пољима остале су нагазне и противтенковске мине и спречиле многе пољопривреднике да почну са сетвом житарица.
Поља око села Хракове нису изузетак због чега је Олександр Кривцов, генерални директор локалне пољопривредне компаније, одлучио да не чека помоћ од презапослених украјинских деминера да очисте његово поље.
Уместо тога, дизајнирао је блиндирани трактор на даљинско управљање који може да издржи детонације мина. „Почели смо ово да радимо само зато што је време за сетву, а ми не можемо ништа да учинимо без спасилачких, деминерских служби које су веома заузете. Детонирали смо противтенковску мину. Заштита је оштећена, али трактор је остао неоштећен. Сви су живи и безбедни“, рекао је Кривцов за Ројтерс.
Najžešće borbe i dalje kod Bahmuta i Marinke, Kijev formira nove jurišne brigade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински пољопривредник трактором неутралише мине на свом земљишту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.