Сутра умерено до потпуно облачно, повремено киша

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 12:33

Сутра умерено до потпуно облачно, повремено киша

У Србији ће сутра бити умерено до потпуно облачно, киша се ујутро очекује на југу Србије, а у току дана повремено и у осталим крајевима док ће највиша дневна температура износити до 22 степена. Фото: Unsplash/Khamkéo Vilaysing Републички хидрометеоролошки завод упозорава да ће данас у кошавском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << подручју бити ветровито с умереним и јаким југоисточним ветром, који ће на југу Баната и у доњем Подунављу достизати ударе олујне јачине и до 25 метара у секунди (око 90 км/х).
Удари југоисточног ветра ће сутра током дана мало ослабити (од 17 до 20 м/с односно 60 до 75 км/х), а престанак кошаве очекује се сутра до вечерњих сати. Према прогнози РХМЗ-а, киша се сутра ујутро очекује на југу Србије, а у току дана повремено и у осталим крајевима. После подне понегде краткотрајни пљусак са грмљавином.
Најнижа температура од 9 до 14, а највиша од 16 на југу Србије до 22 степена на северу Војводине.
Ветар умерен и јак, на југу Баната повремено олујни, источни и југоисточни, после подне и увече у слабљењу, а у току ноћи у скретању на северни.
И у Београду сутра умерено до потпуно облачно. Ујутро и пре подне суво и ветровито (уз умерен и јак источни и југоисточни ветар), а после подне и увече ветар ће ослабити уз краткотрајну кишу повремено.
У току ноћи скретање ветра на северни. Најнижа температура око 14, а највиша око 19 степени.
Према изгледиам времена за наредних седам дана, до 10. маја, у четвртак (04.05.) умерено до потпуно облачно, повремено с краткотрајном кишом и локалним пљусковима са грмљавином уз дневну температуру од 16 до 20 степени. Од петка до краја седмице температура у порасту – максималне вредности од 20 до 25 степени, а уз смену сунчаних и облачних интервала појава краткотрајне кише или пљуска у петак се очекује у централним, источним и јужним пределима земље, у суботу тек понегде у брдско-планинском подручју, а у недељу, 7. маја, када ће пљускови бити праћени грмљавином и у осталим деловима Србије.
Наставак променљивог времена и у другој седмици маја, а од понедељка до краја периода, односно 10. маја поново ће дувати кошава.
Izmene na pojedinim deonicama puteva zbog radova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра умерено до потпуно облачно, повремено киша се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.