Немачка влада подржава проверу азила на спољним границама ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 11:06

Немачка влада подржава проверу азила на спољним границама ЕУ

После једномесечних међуинституционалних разговора о Пакту ЕУ о миграцији и азилу између министара ЕУ и Европског парламента, немачка тространачка влада тек је током викенда усагласила став. Фото: Танјуг/AP Photo/Santi Palacios Коалиција се усагласила око сета закона које је предложила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европска комисија, потврдила је у недељу увече министарка унутрашњих послова Ненси Фезер.
Према њеним речима, Берлин ће се залагати за покретање процедура азила на спољним границама ЕУ пре него што тражиоци азила уђу у одређену земљу. „То значи да ће се тамо већ вршити регистрација, снимање и идентификација избеглица“, објаснила је она на немачкој јавној телевизији и додала да би мигранти могли да буду задржани на граници ЕУ до 12 недеља док је тај процес у току, преноси портал Еуроактив.
Истовремено, немачка влада ће инсистирати на томе да друге земље чланице ЕУ покажу солидарност и преузму тражиоце азила из земаља на првој линији попут Грчке или Италије. Извршна власт ЕУ је такође предложила оштрије контроле на спољним границама, у комбинацији са механизмом солидарности између земаља ЕУ када је реч о дистрибуцији миграната.
У међувремену, Фезер се нада да би разговори о реформском пакету могли бити закључени пре европских избора у пролеће 2024. године.
Francuska: Tokom protesta 1. maja uhapšena 291 osoba, povređeno108 policajaca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка влада подржава проверу азила на спољним границама ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.